Ännagårdens hund

Ännagårdens hund

Catharina Fahlberg

Mitt namn är Catharina Fahlberg, oftast kallad Catta, och jag har levt med hund i stort sätt hela mitt liv. Sedan 2004 är jag hundinstruktör och är även utbildad hundpsykolog sedan 2007. Hela min karriär inom hund har jag intresserat mig för beteenden hos hundar och speciellt hur känslan och beteende kan förändras hos både hund och husse/matte. Jag drivs även av samspelat emellan djur och människa som gör vardagen kul och funktionell. Under mitt arbetsliv har jag bland annat arbetat som Utbildare för Hundens Hus och Aktiv Hund med Instruktörs-, Beteendeproblem och Terapihundsutbildning.

Mina Instruktörsutbildningar är följande:

Grundläggande instruktörsutbildning, Problemhund, Assistanshund, Spår, Klicker, Kantarell, Nosework, Agility, Lydnad och Friskvård.

Övriga utbildningar:

Chicken Camp, Klickerklok, Sök och en bred mängd av utbildningar och föreläsningar inom hund.

Mina egna intressen inom hund inkluderar jakt med mina labradorer och träning inom hundsporten lydnad.

Allt jag lär ut utgår ifrån belöningsbaserad träning. Metoden utgår från att bekräfta hunden när den gör rätt genom belöning som lek, godis eller med något annat hunden gillar. Belöningsbaserad träning leder till samarbetsvilja, tillit och nyfikenhet emellan hund och människa. För mig är det viktigt att bestämmandet ligger hos husse/matte och inte att hunden ska styra hemmet, däremot kan detta uppnås utan att det gör ont, utan istället med träning och förståelse.

Jag hoppas att jag kan hjälpa dig, din hund och er familj till en värdefull vardag tillsammans.

Ännagården

Namnet Ännagården härstammar från att gården låg i ändan på området Galtabäck. Gården är ursprungligen från 1909 och sedan december 2021 bor jag och min man, Bosse, tillsammans med våra jaktlabradorer Matteo och Max på Ännagården.

Vi har en inhägnad träningsplan på cirka 2500 kvm och därtill har vi också möjlighet att vid dåligt väder ha inomhusverksamhet i ladan.

Klicka på bilden för fler bilder från gården.